Als onderneming met een professionele keuken is het van groot belang deze zo schoon mogelijk te houden.

Met de Ozon Blaster gaat het reinigen en ontgeuren van keukenafvoerlucht een stuk eenvoudiger en heeft u een grote zorg minder bij uw keuken onderhoud. Effectief voor het verminderen van vetaanhechting, het minimaliseren van geuren en het verminderen van bacterievorming. Zo draagt u ook een steentje bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. En blijft u vrienden met uw buren en de controlerende instanties.

Neutraliseren van geur

Geuren 100% elimineren is feitelijk niet mogelijk, maar geur overlast kan wel tot een minimum beperkt worden. Geuren worden via extractiekanalen afgevoerd in de vorm van gas, het nadeel daarbij is dat conventionele filters geuren niet voldoende tegen houden. De ozontechnologie laat de geurcomponenten oxideren tot water en koolstofdioxide (CO2). De Ozon Blaster reduceert geuren op deze wijze tot een minimum. Fijn voor u en uw omgeving!

Vermindering van vet

Vetten worden via kookdampen meegezogen in het ventilatiesysteem. Door middel van de milieuvriendelijke ozontechniek worden vetten afgebroken tot koolstofdioxide (CO2), water en kleine deeltjes gepolymeriseerd vet. Dit mengsel verlaat vervolgens volledig afbreekbaar het afvoerkanaal in gasvorm en in de vorm van droog poeder. Met de Ozon Blaster voorkomt u ook bacterievorming in het ventilatiesysteem van de keuken.

Verhogen brandveiligheid en minder reinigen

Luchtreiniging en neutralisatie zorgen voor minder vetafzetting in de keukenventilatie. Dit vermindert het risico op brand en verhoogt de levensduur van de algehele installatie. Het gebruik van Ozon Blaster heeft voor u het voordeel dat reinigen van de kanalen op jaarbasis aanzienlijk minder vaak nodig is, dat scheelt beduidend in onderhoudskosten.

Veilig en makkelijk

Voor het gebruik van de Ozon Blaster is er voor het keukenpersoneel geen extra kennis of inzet nodig. De koks kunnen zich volledig op het koken richten. De Ozon Blaster is, ook naderhand, makkelijk in elk ventilatiesysteem te plaatsen, heeft weinig onderhoud nodig en is ook nog eens laag in energieverbruik.