NTP: een geëvolueerde vorm van ionisatie

 

Luchtionisatie is een natuurlijk verschijnsel dat spontaan optreedt wanneer een molecuul wordt onderworpen aan de werking van een energieproces waarbij de totale hoeveelheid energie hoger is dan die van het molecuul zelf. In de praktijk, wanneer we energie toevoegen aan een molecuul, de laatste “trekt” een elektron uit het buitenste deel van het molecuul en, als gevolg van de elektrische onbalans, het molecuul (atoom) neemt de positieve elektrische lading.

HVAC Plasma Duct luchtreiniger wordt veel toegepast in onder meer:

  • Sportscholen en fitnesscentra
  • Ziekenhuizen, bejaardencentra
  • Kantoren, recepties en ontvangstruimtes, kinderdagverblijven
  • Restaurants, bars en horecagelegenheden

Bestrijd ziekmakende virussen, bacteriën en schimmels

HVAC Plasma gebruikt een geavanceerd oxidatieproces voor de ontsmetting van lucht veroorzaakt door NON-THERMAL PLASMA (NTP)

Koud plasma is een fysisch fenomeen dat ontstaat bij kamertemperatuur. Plasma is een geïoniseerd gas bestaande uit verschillende elektrisch geladen deeltjes: ionen, atomen en moleculen van organische en chemische oorsprong die met elkaar botsen en oxiderende soorten produceren. Het wordt beschouwd als het veiligste proces om verontreinigende stoffen te oxideren en te ontleden; het proces is schaalbaar, volgens de ontsmettingsvereisten.

HVAC Plasma Duct met NTP-technologie (Non-Thermal Plasma) wordt gebruikt voor de reiniging en ontsmetting van lucht en oppervlakten in alle luchtbehandeling systemen

 

 

Montage en onderhoud van de HVAC Plasma Duct

Yaena Solutions is expert in luchtzuivering en in het verbeteren van de luchtkwaliteit. We ontwikkelen zelf nieuwe technologisch hoogwaardige producten en verbeteren bestaande technologieën. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis krijgt u gegarandeerd het beste advies met een optimaal resultaat. Ook kunnen wij de montage en het onderhoud verzorgen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor verbetering van de luchtkwaliteit in uw bedrijf met een Uventi-Cair of ozongenerator? Bel 010 514 8188 , download de brochure of neem contact met ons op via het contactformulier.

Technische specificaties

Luchtstroom kanaal: 500 – 4000 m3/h
Voltage: 230 Volt 50 Hertz
Vermogen: 11 Watt